Rørosbarn

Rørosbarn AS

Bergmannsgata 17

7374 Røros

Tlf: 95198727

Hei@rorosbarn.no

Åpent 10-17 (15)

Rørosbarn er en vaskeekte familiebedrift, plassert i hjerte av magiske Røros
Butikken eies av Torbjørn (Bestefar) og Jan-Anders (syvbarns pappa) og med seg har de Nina (syvbarnsmor) og Marianne (ansatt nr1)

Her hos oss vil du finne alt ifra glitterlim til ulltøy. Noe er egenprodusert, noe har vi kommet over på det store internett, andre ting er rett og slett favoritter som vi digger og selv bruker daglig.

 

Her er litt av historien til bygget som Rørosbarn er i for dere som ønsker å lese mere.

Fra Leighbua – til Rørosbarn

  • et av de eldste handelslokalene i Norge

Vi som jobber her på Rørosbarn er full av stolthet over hvilket hus vi jobber i.
I Leighgården har det vært drevet handel siden 1806, ja du leste riktig, i over 200 år 😊 Huset var prestegård mellom 1726 og 1806.

I 1806 ble huset solgt til kjøpmann Morten Leigh, prestesønn fra Tynset, for 1.500 riksdaler. Han startet sin forretning i 1800 på den andre siden av gata, men flyttet senere over hit. Han døde allerede i 1816, og hans enke var blant de tre første som fikk handelsprivilegium ifølge den såkalte Rørosloven.

I 1820 ble Magnus Engzelius (1791-1868) tatt opp som kompanjong i firmaet av enkefru Leigh. Han var den første handelsmannen i Engzelius-familien på Røros og opprettholdt forbindelsen med hjemtraktene sine i Sverige og fikk i stand et utstrakt handelssamkvem med bygdene der (Härjedalen og Dalarna). Familen Engzelius driver nå Røros Sport litt lenger ned i gata
Velkommen innom eller besøk oss på rorosbarn.no

Hilsen Rørosbarn-gjengen